Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Duelist / Hyeongsa/ Kanlı Hançer

kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Ha Ji Won ve Kang Dong Won  düetidir (: Eşe dosta bunlar aslında evlendiler bu filmden sonra soy isimleri ondan aynı deseydim süper olurmuş bak . Kimse anlamaz nasılsa. Bir yandan şarkı çalarken bizde başlayalım filmi çekiştirmeye sevgili kazan diplerim (:
Konusu: Dedektif Namsoon ortağı Ahn ile birlikte suçluları yakalamak için pazarda kılık değiştirmiş avlarını beklerken ummadık bir zamanda ortaya çıkan beyaz saçlı maskeli adam tarafından önemli bir heykel çalınır. İşkolik dedektifimiz adamın gözlerinde ki hüznün içinde boğulurken aşkın kapısını çalacağından bir haberdir.

Aşkın davet ettiği Düelloya hazır mısınız? (Dong Won davet ediyorsa teşrif etmek kaçınılmazdır arkadaş. Düello Çin'de olsa giderim (: Kore'ye gidemiyorum ama)
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Hikaye masal anlatıcısı bir adamın anlattıklarıyla başlıyor. Lazımlığını onardığı kadınla ilgili hikaye bölününce araya bembeyaz saçları ve keskin bakışlarıyla "o" giriyor. 
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Hikayenin tam bu sırasında da olaya Ha Ji Won dahil oluyor.Ağzını yüzünü eğerek konuşması, Şoför Nebahat abla tripleriyle dolaşmasıyla farklı, güzellik öncelikli bir aktris olmadığını kanıtlıyor oracıkta. (SMA bu sözüm sana-Konu mankeni kılıklı-)  
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Düşman Aşıklar dünyanın en çok sevilen hikayesi olduğu için midir burada da kendisini gösteriyor hemen. Takip edildiğinin farkında olan Hüzünlü Gözler bir gece Namsoon'un peşine takılıp soruyor:
-Beni benden hoşlandığın için mi takip ediyorsun?
Israrlı sorularına aldığı cevap kılıç kalkan usulü oluyor tabii. İşte filme vurulma nedenimdir bu sahneler.
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Zarafetiyle ortalığı inleten bir kadın yok bu filmde. Kang Dong Won sadece resmi tören geçidi yapıyor.
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Savunma bakanıyla ilgili araştırma yapabilmek için verdiği davete kılık değiştirerek giren dedektif Namsoon (Ha Ji Won) Hüzünlü Gözler kılıç dansı yaparken etkilenmekten kendini alamaz. Bende çok etkilendiğimden cümle bu hale geldi. Siz Türkçeleştirin o kısmı (:
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Dansı sırasında göz ucuyla sürekli Namsoon'u takip eden Hüzünlü Gözlerin ilgisi de hemen fark edildiğinden Savunma bakanı bu ikiliye  bir kıyak geçiyor kendince. Aynı odayı paylaşacağı adamdan hem çekinir hemde bilgi toplama ümidi vardır dedektifin. (Yoksa da vardır gibi yapın siz o kısmı (: Diğer türlü açık seçik adamı haremine katmak için o odada olur ki bu da işimize gelmez. )
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
 Kang Dong Won yani Hüzünlü Gözler odaya yaklaşırken daha bol ekşınlı dakikaların bizi beklediğini anlarız hemen. Oradan oraya koşturmalarıyla Ha ji Won bütün şeker hallerini gözler önüne serer. Bu koşturmaca sırasında üstünde ki kıyafetin üstü çözülür, bağlamak için harcadığı emek takdire şayandır. Tam o sırada içeri giriverir Hüzünlü Gözler. 
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Karşısında ne yapsa kontrolden çıkmış şekilde hareket eden bir kız vardır ve bu halleri onu gülümsetir ki ...
O cümlenin sonunu siz getirin sevgili kazan diplerim (: 
Kızla sohbet etmeye çalışan Kang Dong Won ismini sorar kıza. Kızdan çığlık çığlığa Tatlı ay çiçeği cevabını aldığında ki bakışları unutulmaz (:

~~~~~~~~

kang_dong_won+ha_ji_won+duelist

Film kiralamak için arkadaşlarımla gezerken kıyıda köşede bulduğum, Anam Kore filmi düşmüş buralara diye sevinç naraları attığım,oturup bir çırpıda izlediğim, Kang Dong Won ile tanıştığım, Aylarca "Hüzünlü Gözler" diye dolaşmama vesile olan film.

kang_dong_won+ha_ji_won+duelist

Bu filmin aslında en başta hikaye anlatan adamın hayal gücü olduğu anladığınızda biraz o arada olan absürtlüklere anlam verebiliyorsunuz. Anlamadıysanız iyi hoşta ne anlattı bu film bize şimdi diye kalakalıyorsunuz. Adamın bize sunduğu muhteşem bir aşk hikayesi dinledik bence.
 kang_dong_won+ha_ji_won+duelistkang_dong_won+ha_ji_won+duelist
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Bu kadar güzel düello sahnelerini bir daha asla izleyemeyecekmişim gibi geliyor bana. En azından bu kadar yürek burkan, bir yandan vay be aşka bak dediğim bir yandan da garip bir hüzün duyduğum.
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Susuzluk hiçbir şeydir. Görsellikse her şey...
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Filmde renk kullanımı herşey demek. Her zaman renklerin dansını ve doğanın ritmini filmde izlemeye devam ediyoruz. Hele Kang Dong Won'un rüzgar eşliğinde pazarda yürümesi ne güzeldir.
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
Filmin Ost şarkıları da muhteşem bence. 2 Cdden oluşan 37 parçalık bir OST si var filmin. Ha Ji Won ve Kang Dong Won'un düetinin de bulunduğu bir şarkı var. Ha Ji Won'un sesini hemen tanısam da Kang Dong Won bilinmez bir sesti benim için.

Filme ait diğer resimler (: Çok sevdiğim belli oluyor mu bu filmi (:

kang_dong_won+ha_ji_won+duelist

kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist
kang_dong_won+ha_ji_won+duelist


Yorumlar

  1. bu film nedeniyle hala kang dong wong demeye üşenir filmi ilk izlediğimde çevirede yer alan haliyle sad eyes derim. şimdi elemana da ayrıca yakışmış bu olay orası ayrı konu...

    estetiğin doruklarda olduğu bir film koreografileri, müzikleri ve anlatımıyla. tekrar izleyesim geldi :)

    YanıtlaSil
  2. @Tawannanna ben de hala hüzünlü gözler diye yad ediyorum Kang Dong Won'u (: Ne muhteşem gözleri vardır o adamın öyle <3

    YanıtlaSil
  3. yeni yeni bütün yazıları okumaya başladım, özellikle film önerilerini okumaya doyamıyorum :) bu filmi hemen indiriyorum :D bu gece bana uyku yok valla :D :D
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. @MakinoSev kuzu aşık mı oldun diyeceğim ama So jı var biliyorum ^^ Nereden geliyor bu enerji bu mutluluk (:

    İzledikten sonra yorumlarını da beklerim anacım ^^

    YanıtlaSil
  5. bol nar ekişi salata yedim ondan enerji patlaması yaşıyor olabilirm bilemedim :D so ji sub yeni reklam çıkarmış ondan da olabilir bak :D
    son tahminim ise senin blogunun tasarımından dolayı böyleyim :P şaka bir yana wordpress'de yazarken blogspot'ta olan bitenleri takip edemiyorum, anca böyle her gün bir blogdan bir bloga giderek arayı kapatıyorum :D :D :D bir blogu baştan sona okumak kadar eğlencelisi yok, bir de senin teman hiç göz yormuyor, beyaz fonun altında kalan desen de insanı çok pozitif yapıyor :)

    YanıtlaSil
  6. @MakinoSev Ay çok teşekkür ederim kaktüsüm mutluluk patlamaları yaşıyorum bende sayende şuanda (:

    Nar ekşili salata olsaydı buradan Kore'ye koşardım demek ki (:

    YanıtlaSil
  7. Tavsiyen üzerine izledim filmi gerçekten güzeldi. Özellikle müziklerine bayıldım. Ha ji won u zaten beğeniyordum Kang Dong Won eklenince tadından yenmez olmuş. tango sword dance mükemmeldi teşekkürler. yeni tanıtımlarını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. @MineTD yorumun için teşekkür ederim canım ^^ Filmin bütününden çok o sahneler kazınıyor zaten akla (: Ah ulen Hüzünlü Gözler diye dolaşıyorsun sonrasında (:

    YanıtlaSil
  9. Film Mavi de var mıdır acep Kang var neticede başrolde varsa ondan isteyeyim de izleyeyim. Negzel anlatmışsın sen öyle :)

    YanıtlaSil
  10. ben u yazıyı yazdığını nasıl kaçırdım yaa :( çok sevdiğim hatta bayıldığım bir filmdi Duelist :) şimdi aşkımı depreştirdin, yakın zamanda uygun bir vakit bulup tekrar izlemeliyim :D

    ellerine sağlık, çok güzel yazmışsın^^ ayrıca o düello sahnelerine ölünür, söylemeden geçmiyim :D

    YanıtlaSil
  11. @La Fea Mavi'de kesin vardır, sende de mutlaka olmalıdır çingu ^^Şimdiden iyi seyirler yorumunla beklerim efem yeniden

    YanıtlaSil
  12. @hayal O sahneler hepimizin aklında saniye saniye kazılı değil mi zaten (: Sadece senin mi hepimizin aşkı depreşti hehe

    YanıtlaSil
  13. arkadaşım anlatmayın şu filmleri şöyle.
    Allahım yaaaa.

    YanıtlaSil
  14. Ben anlatmazsam sen anlatmazsan ne tadı kalır izlemenin mavi (:

    YanıtlaSil
  15. Kang filmi olmasın ama.
    Başka şeyler anlatın.
    Hayatta çok daha güzel şeyler var =D

    YanıtlaSil
  16. @Mavi Canım dua et Kang, filmin başlığı altında geçiyor (: Allah muhafaza direkt onu da anlatabilirdim hehehe :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar