Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Hospital Playlist : Doktorların Yaşamı

Hospital Playlist

Aynı tıp fakültesinden mezun olan doktorlar Joon Wan, Ik Joon, Jung Won, Seok Hyeong  ve Seok Hyeong aynı hastanede görev yapmaktadır. Dizi günlük hayattan bir kesit olarak hastanede hayatını geçiren doktorların yaşamına göz atmamızı sağlıyor. 

Jo Jung Suk'un canlandırdığı Ik Joon hiperaktif ve oldukça sosyal bir kalp cerrahıdır. Küçük oğluyla ilgilenirken hastanedeki görevlerini yapar ve bir yandan da arkadaş grubuyla kurdukları müzik grubunda solisttir.


Jeon Mi Do dizide Song Hwa karakterini canlandırır. Grubun tek kadın üyesidir. Sinir sistemi cerrahı olan Song Hwa grubun dayanak noktasıdır. 
Jung Won çocuk cerrahıdır. Minik hastalarla ilgilenen oldukça sağ duyulu yapısıyla bilinen doktorumuz aynı zamanda dinine oldukça düşkün biridir. Kardeşleri içinde dini görev almayan tek kişi olmasına rağmen gönlü bu uğurda çarpar. Yoo Yeon Seok bu karakteri canlandırmaktadır. Müzik grubunda bateri çalar. 
Jung Kyoung Ho'nun canlandırdığı  Joon Wan oldukça yetenekli bir cerrahtır. Hatalar konusunda oldukça hassas olan doktorumuz sözlerini sakınmayan yapısıyla tanınır. Grupta elektronik gitar çalar.
Kim Dae Myung,  Seok Hyeong karakterini canlandırmaktadır. Kadın doğum uzmanı olan doktorumuz annesinin sözünden çıkmaz. Pek sosyal olmayan kapalı bir kutu gibidir.  



16 Bölümlük dizimiz Doktorların günlük yaşamlarına odaklanmış. Bütün zamanları hastanede geçen bu insanların yemek yemek gibi basit ve zaruri 
durumları bile görevleri uğruna yerine getirememelerini anlatıyor.

Hayatlarındaki sıradanlıktan kurtulmak için küçük kaçamak olarak hobilerine yoğunlaşan bu insanlar aynı fakülteden mezun olmanın verdiği güven duygusuyla birbirlerine destek oluyorlar. 
Şöyle şirin bir detay var dizimizde.
Göründüğü her sahnede dişlerinizi gıcırtadan bu şebek
dizinin şekerlik eksiğini gidermek için ortaya konmuş
gibi görünse de iyi ki orada bulunuyor bence :3

Müzik grubu kuran doktorlarımız hayatın hızlı ve enerjik ritmini 
yakalayabilmek için
söyledikleri şarkılarla hem izleyiciyi hem kendilerini rahatlatıyorlar.
Oyuncular set dışında da birbirleriyle sık sık görüştükleri için muhtemelen 
aralarındaki dingin ortam izleyicileri de yakalıyor. Kadrodaki kıdemli oyuncuların birbirleriyle bu denli omuz omuza yer alması dizinin keyfini katlıyor.
Reply serisinin senaristlerinin parmağının olduğu hemen anlaşılan dizinin ana konusu arkadaşlık olsa da 
her bölüm alabileceğimiz onlarca fikir veriyor. Bir bölümde gözlerinin dolarken bir kaç dakika sonra gülümseyerek başka bir gerçeğe 
omzunuzu yaslıyorsunuz.


Dizinin OSTleri de oldukça popüler oldu. Müzik listelerini ele geçiren şarkılar 
dizinin izlenme sayısını da artırıyor. 

2. Sezonu için gün saydığımız yapımlar arasında yer alan dizi 
izlenmesi gerekenler arasında yer alıyor.





Yorumlar

Popüler Yayınlar