Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Space Sweepers: Amerikalılar Gelmeden ;)

 Space Sweepers


Adı: Space Sweepers | Victory Ship | 승리호
Tür: Aksiyon, Fantastik/Bilim Kurgu
Yönetmen: Jo Sung-Hee
Senaryo: Jo Sung-Hee
Yapımcı: Jason Yu, Kim Su-Jin, Yun In-Beom
Görüntü Yönetmeni: Byung Bong-Sun
Yapım Şirketi: Bidangil Pictures, Dexter Studios
imdb: 6.7
daum: 7.8
Süresi: 136 Dakika
Yapım Yılı: 2019 – 2020
Gösterim Tarihi: 5 Şubat 2021 (Netflix)

Space Sweepers

Yıl 2092...

 Dünya doğanın tahribiyle yaşamak için oldukça zorlayıcı bir yer haline gelmiştir. Maddi durumu iyi olan insanların yeni bir cennet olarak tanıtılan uzayda yaşama devam ederken Dünya'da yaşamaya mahkum olan insanlar oksijensiz ve kıtlıkla mücadele etmek zorundadır. 

Space SweepersSpace Sweepers

Uzayda UTS vatandaşı olan insanlar birçok ayrıcalıkla korunurken, uzayda göçebe olarak yaşayan insanlar öldürülür. Bir tık daha iyi durumda olan, çöpleri toplayarak yaşayan, insanlar yüksek vergi ödemek zorundadır . 

Space SweepersSpace Sweepers

Sıngli(Zafer)  isimli gemide bulunan çılgın Koreliler ise çöp toplayıcılar içinde sivrileşmiş bir gruptur. Kaptan Jang korkulu rüyaları haline gelmiştir. Tereyağından kıl çeker gibi diğer gemilerden önemli parçaları alan ekibin diğer üyeleri pilot Tae Ho, çatlak bir robot olan Bubs ve gemi mühendisi olan Tiger Park.

Space Sweepers

Para kazanmak için mücadele eden ekibin maalesef faturalarla araları iyi değildir ancak mücadeleden de geri kalmazlar.  Bir görev sonrası gemilerini kontrol eden ekibin bir gariplik dikkatini çeker.  Bir anda yedi yaşlarında bir kız çocuğuna ev sahipliği yapmaya başlayan Sıngli gemisi mürettebatı son dakika haberleriyle bomba etkisiyle sarsılır. Küçük kızın bombaya dönüştürülmüş bir robot olduğu haberi ekibi korkutmuş olsa da faturalar karşısında hissedilen korkunun yanında hiçbir şeydir.
Space Sweepers

Phantom Dance ve A Werewolf Boy filmlerinin de yönetmenliğini üstlenen Jo Sung Hee bulunuyor. Film için ayrılan bütçe ise 4.2 milyon dolar olarak açıklandı. Netflix'in 5 Şubat tarihinde seyirciyle buluşturduğu film en çok izlenenler listesinde yer aldı.


Space Sweepers
  • Space Sweepers filmi bilim kurgu türünün eğlenceli örneklerinden biri. Olması muhtemel senaryolardan birinin canlandırıldığı senaryo da fantastik öğe olarak kullanılan küçük kız da oldukça şirin.


  • Onlarcası yapılan uzay filmlerinin aksine daha çok iç mekandaki somut sorunlara dayanan bir hikaye çekerek; "Harcanılan milyon dolarlar nereye gitti acaba?" diye oldukça yüzeysel düşündüğüm anlar olsa da bu tarz bir hikayeyi çok daha sevdiğimi söylemeliyim.

Space SweepersSpace Sweepers
  • Mars'a yerleşen insanlar... Önünde sonunda orada da minik bir koloni kurup çöplüğe çevirdiğimiz uzayı izlemeye devam edeceğimizi düşünsem de filmde ki abimizin kafasıyla aynı mantığı kuran birilerinin bu işin başında olacağı benimde öngörülerimden. 

Çünkü; "Hepimiz eşitiz; ancak bazılarımız daha eşit!"

Space Sweepers

Film boyunca Song Joong Ki'nin çoooook gerilerde kaldığı ancak 
Kim Tae Ri hanım kızımızın ışıldadığı bir oyunculuk izliyoruz. Finale doğru 
Joong Ki neyse ki varlığını gösteriyor da sessiz görüntüsünün tavır olduğu hissine kapılıp rahatlıyorsunuz.

Space Sweepers
Film boyunca "Keşke bundanım olsa!" diye dolaştım ben.
O kadar iyi çizilmiş bir karakterdi ki robotumuz 
oluşturulmuş hikayesi,
verilen mesajlarıyla sevdim ben <3 

Keşke bundanıııım olsaaağ!!!



Filmi beğendim arkadaşlar, bayıldığım yerlerde oldukça fazlaydı ancak uzunluğu büyük handikaptı. İzlemenizi ve Amerikalılar olmadan da gezegenimizin 
kurtulduğuna şahit olmanızı tavsiye ederim :3


Filmin Tanıtımı:




Yorumlar

  1. Son paragrafta çok güldüm. :) İyice de merak ettim filmi. Eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Filmi izleyince bakalım senin tepkin ne olacak kkk Bana böyle robotlarla gelin

      Sil
  2. son paragrafa ben de güldüm oldukça eğlenceli anlatmışsın zaten uzay konulu felaket temalı filmleri izlemeyi severim buna da bakayım bakalım amerikalılar olmadan da kurtulabiliyor muymuşuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerikalıların bir işi çıkmış sağolsun araya sıkışıvermiş bizimkiler :D Uzay filmleri arasında oldukça gerçekçi kehanetler konusunda benim çok sevdiğim bir film oldu;)

      Sil
  3. Son paragraf süper, bu film aklımda ama dediğin gibi çek uzun o yüzden bayağı bir çekiniyorum izlemeye eğer Netflix'i iptal etmezsem izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun ama izlemesi keyifli, zamanı olana büyük keyif

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar