Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Alice: Zaman Yolculuğuna Var mısın?

Alice

Tür: Dram, Aksiyon, Gizem, Fantastik/Bilimkurgu 
Yönetmen: Baek Soo-Chan 
Senarist: Kim Kyu-Won, Kang Chul-Kyu, Kim Ga-Young 
Bölüm Sayısı: 16 
Yapım Yılı: 2019 – 2020
Alice

Kehanet Kitabının peşinde olan Yoon Tae Yi ve Yoo Min Hyuk, zamanda yolculuk yaparak 92 yılına giderler. Kendileri gibi kitabın peşinde olan biri tarafından öldürülen Profesörün kızını kurtararak kitabı alan ikili bu sırada Yoon Tae Yi'nin hamile olduğu haberini alırlar. Solucan deliğinden geçmenin bebek için iyi olmadığını bilen kadın ortağını yarı yolda bırakarak geçmişte kalır. 
Alice
Büyük bir tutkuyla Alice'e bağlı olan Min Hyuk arkasında bıraktığı ortağını düşünse de görev adamı olarak işinin başına döner. 
Gelecekten geçmişe yolculuk eden insanlara rehberlik yapan Min Hyuk yolcuların sorun çıkarması yüzünden polislerle karşı karşıya gelmeye başlar.
Alice
Yoon Tae Yi arkasında bıraktığı geleceğe sırtını dönüp bebeğine odaklanır. Sağlıklı bir şekilde doğan çoçuğun çok zeki ancak duygusal yönden gelişmemiş olması kadını ayrıca zorlar. Oğluna sevmeyi, ağlamayı kısacası hissetmeyi öğretmeye çalışan kadın bir gece oğluyla yemek yerken süper mavi ayı izlerken içmek istediğini söyler ve Soju almak için dışarı çıkar. Yakından tanıdığı dronelar tarafından takip edildiğini fark edince kaçar ancak bu gece onun sonu olur. Annesini evde kanlar içinde bulan oğlu için intikam almak tek yaşam sebebi olur. 
Alice
Park Jin Gyeom intikamını alabilmek için sıkı çalışarak dedektif olur. Annesinin yokluğunda on sahip çıkan polis müdürünün altında işe başlayan delikanlının rutin polis koşturması bir anda anlam kazanır. Annesinin öldüğü gece ortaya çıkan dronelar yeniden cinayet yerlerinde görünürler. Jin Gyeom olay yerlerinde bulduğu yeni kanıtlarla ve duyduğu ifadelerle daha karışık bir dünyanın içine sürüklenir. 

Sürekli karşısına çıkan gizemli adam işleri daha da içinden çıkılmaz bir hale getirir. 
Lise de kendisine yardımcı olan Jin Gyeom'a aşık olan ve ona sıkıca tutunan Kim Do Yeon bir gazetede muhabirlik yapmaktadır. Jin Gyeom'un uğraştığı dosyalar konusunda ona yardımcı olur.
Alice
Zaman yolculuğu, paralel evrenler, iyi kötü algısı, adalet duygusu...

Bir çok kavramın iç içe geçerek karmaşık ama oldukça akıcı bir dilde anlatıldığı Alice, 
insan ilişkileri, zaman mekan sorgusu, görsel şöleniyle 
izlenmesi oldukça keyifli bir yapım.
AliceAlice
Her bölüm enteresan bir çıkış noktasıyla izleyiciyi yakalayan, Başrollerinde  Choi Won Young, Joo Won, Kim Hee Seon ve Kwak Si Yang'ın olduğu dizi
hemen izlemeye başlayıp yorumlarla konuşup tadını çıkaracağınız yapımlardan.


Dizinin Tanıtımı:


Yorumlar

  1. Paralel evrenli konular bana hep iyi gelmişti. The king I de izlerken baya sevdim sıra bunda galiba 😇

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar