Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Dördüncü Yılında Moon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo

 Moon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo

Tür: Dram , Fantastik , Romantik , 
Yönetmen: Kim Kyu-tae
Senarist: Jo Yoon Young , Tong Hua
Yapım: 2016 

 Not: Scarlet Heart: Ryeo Tong Hua'nın Bu Bu Jing Xin adlı Çince romanından uyarlanan Kore dizisidir. 

Moon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo
Günümüzde yaşayan Hae Soo tam güneş tutulmasının yaşandığı sırada suya düşen bir çocuğu kurtarmak için suya atlar.  Derinlerde kayboldukça gökyüzünün siyaha döndüğünü görür. Ciğerlerinin itirazıyla debelenerek gözünü açtığında bambaşka bir yerde gözünü açar. 

Erken Goryeo döneminde, Wang Hanesinin prenslerinin banyo havuzunda bir anda beliren kızımız ortamdan kaçar. Nerede olduğunu bile anlayamadan, Kral Taejo Wang'ın oğullarından birinin evine getirilen Hae soo, başını vurduğu için hafıza kaybına uğradığı için sakınılır. Bu yeni yaşamında Hae Soo prensin zevcesinin akrabasıdır.
Moon Lovers / Scarlet Heart: RyeoMoon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo

Prensler ve anne soylarının yönetim için iktidar çatışmalarını önlemek için ölmeden,  Veliaht Prensi tahtta geçirmeye  çalışan Kral ve oğulları arasındaki ilişkileri de anlatan dizi, araya giren aşk ve nefret ilişkileriyle iyice çıkmaza sürükleniyor. 
Moon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo
Harem odası gibi prens odasına buyrun efendim. Beyefendi Prensleri tek tek tanıtayım sizlere. Bizde adettendir malum çeyizlik takımım gibi gururla göstermek isterim zat-ı şahanelerini.
Moon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo
İlk ateş parçası; Prens Wang So
Yüzündeki iz yüzünden annesinin ilgisini tamamen kaybetmiş, kardeşleri ve annesinden uzaklaştırılarak düşman ellerine teminat için gönderilmiş bir prens. Saygı, sevgi konusunda oldukça sıkıntılı ancak dillere destan bir ürkütücülüğü var. Annesinin sevgisinden mahrum kalmasına neden olan iz yüzünden kendi yüzünden nefret eder ve bir maskenin ardına saklanır. 
Yeniden saraya, annesine ve kardeşlerine kavuşmak için bir bahane bulur ve saraya yerleşir.  
Moon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo
Çöllerin vazgeçilmez Bedevisi: Prens Wang Wook
Sevdiği eşi ince bir hastalığın ellerinde günden güne erirken, aile işlerine bakıp saraydaki kardeşleriyle ilgilenir. HErkes iin ideal koca, ideal kardeş izlenimi veren, şiire, edebiyata düşkün, sevilesi ancak karısı daha ölmeden ilk kendisine gülümseyip yanaşan kadına d kalbini verecek bir hercai. Ah hadi ama adamım! NAif seviyorum, karımı aldatmıyorum işlerini bir kenara bırak ve sessizce bir köşede salın. 

Moon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo

"Uyuz musun annem sen?"prensi :  Prens Wang Yo
Burnu kaf dağında bir prens. Arkasında kapı gibi anası var elbette. Kadın entrikalarının göbeğinde büyümüş, gözünü hırs bürümüş, kardeş itiş kakışlarında bile etrafta hep bir soğuk rüzgara vesile olan hırs yığını budala. 

Moon Lovers / Scarlet Heart: RyeoMoon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo
Mıncık Mıncık Mıncıklanası Prens Wang Eun
Sarayın eğlence kaynağı, gürültü makinası, kahkahanın doruk noktası. Krallıkmış, statüymüş asla işi olmayan, günübirlik eğlencenin peşinde koşan biri. 
Eğlenen Wang Eun, aşık Wang Eun, ağlayan Wang Eun...
Her türlü keyifle izlenir ki buuu 

Moon Lovers / Scarlet Heart: RyeoMoon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo

Uçtu Kuşum: Prens Beak Ah 
Eğlenceli ancak içine kapanık biridir. Sessiz kalıp etrafı karıştıran kardeşlerinin yanında eğlencenin tadını çıkarır. Arada sırada tebdili kıyafet saraydan kaçarak halkın yaşamına dair resimler yapan biridir. 


Moon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo

Cep Herkülü Prens Wang Jung
Prenslerin en küçüğü, kraliçenin minnak gözdesi, eğlenmeyi de dövüşmek kadar iyi bilen esaslı bir delikanlı. Abisi gibi saraydan kaçmaktan hoşlanıyor ancak onun tek derdi rahatça dövüşebilmek.

Moon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo

Her köşeden yiğit, yağız bir delikanlının fışkırdığı dizimiz için sevenleri dördüncü yılında da büyük bir özlemle ve üzüntüyle yeni sezon haberi bekliyor. Çünkü gönül ferman dinlemiyor bu ayrılık 
A-CI! 

 Her bölümde aşk, kardeşlik, güven ve sadakat gibi duyguları sorgulayan dizi naif dokunuşlar eşliğinde gönlümüzü alırken, kalp saçan gözlerimiz ile prensleri süzmeye devam ediyor. Özellikle Jun Ki beylerin kariyerinde daha nerelere çıkacağını tahmin edemediğim muhteşem oyunculuğunu, sadece dövüş sahneleri için  kabul ettiğinden emin olduğum bu dizi, yeniden zirvelere çıkarıyor. Gizemli, saldırgan, baştan çıkarıcı ama eğlenceli, göz korkutmaktan da çekinmeyen rollerin gediklisi Jun Ki için biçilmiş karakter olan Wang So aklınızda uzun süre kalacak bir rol. 

Moon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo

Kang Ha Neul içine adam rollerinde  bir ekol bilirsiniz. 
Yine büyük gururla kalkıyor rolünün üstünden. Jun Ki ile karşılıklı geldikleri
anlardan büyük keyif aldım açıkçası.

IU belki de proje içindeki rol yapmaktan en uzak tek isimdi. 
Karşısında hele iki adam sürekli  yükselirken
aynı boş bakışlarla aşık oldu, ölümden döndü, heyecanlandı ve üzüldü.
Moon Lovers / Scarlet Heart: Ryeo
Şu hatun kızın hallerine ayrıca aşık oldum <3 

Görmezden gelip hikaye akışı içinde kaybolmak oldukça kolay zira sahneler sürekli bir aksiyon içinde ve akıcı. Ağlayacak sahnenin hemen ardından 
gülmeye zorlanabiliyorsunuz.  Bir sinirlenip söylenirken bir aşk ilanı edecek hale geliyorsunuz. 

Kısacası bu dizi duygularınızla oynuyor anacım. Aman dikkatli olun. 



Dizinin OST'si




Sizin diziye dair düşünceleriniz neler?
En gözde prensiniz hangisiydi? 



Yorumlar

  1. bu diziye bayılarak izlemiştimm halada ost dinlerim efsaneydi gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dizilerin ortak özellikleri muhteşem OSTlerle bezenmiş olmaları <3

      Sil
  2. Ayyyy Lee jun kiiiiii çok severim kiiiiiiiii:)

    YanıtlaSil
  3. Lee Jun Ki şii kırmızı çizgimizdir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar