Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Zombie Detective : Zombi Dedektif

Zombie Detective
Adı: Zombie Detective | 좀비탐정
Tür: KomediAksiyonGizemFantastik/Bilim Kurgu
Yönetmen: Shim Jae-Hyun
Senarist: Baek Eun-Jin
Bölüm Sayısı: 12
Yapım Yılı: 2020

Zombie Detective

Kim Moo Young  gözlerini açtığında şehir çöplüğündedir. Etrafta uçuşan kargalardan kurtulup nerede olduğunu anlamaya çalışır.  Konuşamadığını ve garip hareket ettiğini fark eder. Diğer insanların yaşadığı yerleşim yerine giderek insanların da kendisi gibi olup olmadığını kontrol emek ister. 

Kasabaya ulaştığında sadece kendisinin zombi olduğunu anlar. Dağlık alanda beslenerek kendisini insanlara karşı korumaya karar verir. Konuşmayı ve yürümeyi öğrenmek için sıkı çalıştığı iki yılın sonunda bir adamın cinayet işlediğine şahit olur.  Cesedin cebinden çıkan kimliği alarak onu yerine geçer ve şehirde yaşamaya başlar.

Zombie Detective

Ölen adamın bir dedektif bürosu işlettiğini anladığında onun yerine para kazanmaya çalışır. Ancak işler çok da tıkırında değildir. Bu arada karşısına oldukça sinir bozucu bir kadın çıkar.  

Kong Sun Ji muhabir olarak para kazanmaya çalışır ancak pek başarılı olduğu söylenemez. Çocuk istismarcılarına karşı takıntısı vardır ve bu insanları yakalayacağım diye önüne gelene saldırmaktan çekinmez. Polis memuru arkadaşının sayesinde de genelde bu saldırılar için ceza almaktan kurtulur. 


Zombie Detective

Choi Ji Hyuk yeryüzüne gelebilecek belki de en yakışıklı zombi olarak dizinin başrolünü kapıyor. Oldukça iyi bir enerjiyle rolü sahiplenip oldukça eğlenceli sahneler sergiliyor. Ancak Park Ju Hyun adlı oldukça iğreti bir oyuncu yüzünden diziye tahammül etmek oldukça zor. 


Zombie Detective

Kadını neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. 2020'de ünlü oyuncular bile bu kadar dizi çekmemişken kariyerinde patlama yaşayan bu kadına karşı negatif hislerim zirve yaptı. Tamamen beceriksizlik akan mimikleri sonrası hiçbir şey beceremeyen idollerden diye düşündüm ancak bir grup adı göremedim.  

K-Drama için kara haber bu tarz kadın oyuncu sayısının son günlerde oldukça fazlalaşması.  Erkek oyuncular mimikleriyle, sesleriyle, bakışlarıyla karşılarında döktürürken bu tiplerin kalas gibi ortada durması canımı sıkıyor. (Aynı durum şu günlerde televizyonlarımızda da bolca mevcut gerçi) 

Diziyi izlemek için youtube partlarını tercih edeceğim bundan sonra. O kadına da oyunculuğuna da daha fazla da-ya-na-ma-ya-ca-ğım.!


Dizinin Tanıtım Videosu




Yorumlar

Popüler Yayınlar