Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

It's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's Okay

 It's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's Okay

Bölüm Sayısı: 16

Yapım Yılı: 2020

Tür: Dram, Romantik, Komedi

Yönetmen: Park Shin-Woo

Senarist: Jo Yong

It's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's Okay
Moon Kang Tae her yıl düzenli olarak istifa ederek iş yerini değiştiren bir psikiyatri hemşire/ hasta bakıcısıdır.  Hastane işleri ve hastalar hakkında oldukça deneyimli olduğu için uyum konusunda sıkıntı yaşamaz. Tek beklentisi otizmli olan abisine bakıp hayatını idame ettirmek olan Kang Tae'nin tek yardımcısı en yakın arkadaşı olan Jae Su'dur.

Moon Sang Tae resim konusunda oldukça yetenekli biridir. Dinozorlara takıntılıdır ve kelebek fobisi hayatlarını çıkmaza sürükleyen önemli bir faktördür. Kardeşi Kang Tae ile birbirlerine sımsıkı bağlandıkları hayatlarında sırt sırta verip yaşarlar.

It's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's Okay

Antisosyal kişilik bozukluğu olan Go Mun Young yalnız geçen çocukluğu ve sıkıntılı aile ilişkilerine sahip biridir.  Kore Dili profesörü bir baba ve cinayet romanları yazarı bir annenin kızı olan Mun Young çocuk masalları yazarıdır. Sert bir dili olmasına rağmen oldukça seveni bulunan yazarımız istediği her şeyi elde etmeyi bilir.

Nam Joo Ri uzun süredir aşık olduğu Moon Kang Tae'nin iş arayışıyla umutlanır ve ona çalıştığı hastaneyi tavsiye eder. Annesiyle birlikte çalıştığı hastaneye çalışmaya gelen Moon Kang Tae, abisi ve arkadaşıyla kiracı olarak evlerine de yerleştiğinde Joo Ri hayatının en mutlu günlerini yaşar. Ta Ki Mun Young ile karşılaşana kadar.

It's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's Okay
It's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's Okay

Dizimiz psikolojik problemli biriyle yaşanan aşk üzerine kurulu yapımlardan biri. Hikaye çocukluk yıllarına dayandırılarak ayakları üzerinde yükseliyor.Psikopat kızımız için seçilen çocuk kitapları yazarlığı hikayenin en sağlam noktası olmuş.
It's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's Okay
 Eğlenceli ve acıklı hikaye çıkışlarını genelde bu noktadan yakalayan dizimiz Oh Se Jung'nun  otizmli ağabey  yorumuyla iyice yükselmiş.   Yan karakter olarak kenara atılmak yerine hikayenin tam ortasına oturtulan Moon Sang Tae tahterevallinin eşit durmasını sağlamış.

It's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's Okay
Ve elbette Go Mun Young karakterine can veren kadın gibi kadın, psikoların kıralıçası, istiyorum diyerek her şeye el uzatabilen güzellik Seo Ye Ji... Burundan konuşmadan da çok şirin, güzel, seksi, psikopat olunabileceğini bir milllete göster kurban olduğum sıkıldım şu vızıldayan oyunculuktan bihaber Koreli kadın oyunculardan. Hem esas oğlumuz, Beyaz atsız prensimiz, sigorta poliçeniz So Hyun'umuzla olan enerjileri çok iyiydi hem de yek pare halde gönülçelen oldu dillerde.


It's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's Okay
It's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's Okay

16 bölüm boyunca konuk oyuncu olarak katılan oyuncularında verdiği yetkiyle ritm hep yüksek oldu, inişli çıkışlı sahneler dizinin komedi, romantik, dram, polisiye arasında gidip gelmesine vesile oldu. Çorba paralarının havada uçuştuğu, seven gönüllerin her türlü manyaklığa göz yumduğu, umut edebilmenin bile ne büyük  lüks olduğunu hatırlatan dizimiz bana çok iyi geldi. Benim manyak seven yönüme de iyi geldi diyeyim. 

It's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's OkayIt's Okay to Not Be Okay | Psycho But It's Okay

Dizi izleyiniz, izlettiriniz listesinde.  İyi Seyirler ;)  


Dizi Tanıtımı :







Yorumlar

  1. Hımmm manyak yön deyince o benide içine alır:)
    İstanbul'a bi döneyim :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar